Soudom
Střední odborné učiliště Domažlice
Domovská stránka > O nás > Naše škola > Školní rok 2014/2015 > Duben > 1.4.2015 Kochseminar aneb vaříme bavorskou kuchyni
Kalendář akcí
Newsletter
Vložte svoji emailovou adresu a už vám neuteče žádná zpráva ze školy. Tato služba je zdarma a odběr lze kdykoliv zrušit.

Newsletter
Můžete se kdykoliv odhlásit.

1.4.2015 Kochseminar aneb vaříme bavorskou kuchyni

 

Poslední den před velikonočními prázdninami si gastronomové a kuchaři 3. ročníku vyzkoušeli vaření tradičních bavorských pokrmů. Pod vedením slečny Susanne Stangl a její maminky žáci uvařili tradiční polévku Eintopf a jako hlavní chod Canelloni plněné Ricottou. Při práci si procvičili znalosti němčiny, a to i té odborné . Oběma dámám se ve škole líbilo, nadšené byly především z moderního vybavení odborné učebny gastronomie.

Škola před nedávnem zakoupila TERMOMIX – přístroj, který ohřívá, váží,míchá, hněte i šlehá, je to tzv. multifunkční přístroj vhodný k přípravě polévek, omáček, těst, kaší…... Škola tak umožňuje žákům oboru gastronomie a kuchař-číšník seznámit se s nejnovějšími kuchyňskými pomocníky již během studia.

Ve cvičné kuchyni mají žáci k dispozici také grilovací desku a konvektomat.

 

Pro zájemce – recept na Eintopf J

 

 

Pichelsteiner Eintopf

Zutaten für 4 Personen:

300g Rindfleisch (aus der Schulter oder für Gulasch)

300g Schweinenacken

2 Zwiebeln

Etwas Pflanzenöl

Gewürze: Salz, Pfeffer, Kümmel, Majoran, Paprikapulver

1 kg Wurzelgemüse, zum Beispiel: Karotten, Sellerie, Lauch, Petersilienwurzel, …

¾ kg Kartoffeln roh

Ca 1 l Brühe

Frische Petersilie

 

Zubereitung: Das Fleisch in 2 auf 2cm große Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen und in feine Würfel schneiden. Zusammen im Öl scharf anbraten. Das Gemüse in Scheiben oder Würfel schneiden.

Die Hälfte des Fleisches wieder herausnehmen. Das Gemüse, die Kartoffeln und das Fleisch lagenweise in den Topf einschichten. Jede Schicht extra würzen. Als oberste Lage Kartoffeln schichten. Die heiße Brühe seitlich angiessen, bei guter Hitze andünsten, bei mässiger Hitze fertig dünsten. Nicht rühren sondern schütteln. Garzeit ist etwas eine Stunde.

1

Naši partneři
Podporují naše projekty a aktivity
SAP
telefon +420 379 410 620-42 adresa skola@soudom.cz  bod SOU Domažlice
Prokopa Velikého 640
344 01