1.4.2015 Kochseminar aneb vaříme bavorskou kuchyni
Poslední den před velikonočními prázdninami si gastronomové a kuchaři 3. ročníku vyzkoušeli vaření tradičních bavorských pokrmů. Pod vedením slečny Susanne Stangl a její maminky žáci uvařili tradiční polévku Eintopf a jako hlavní chod Canelloni plněné Ricottou. Při práci si procvičili znalosti němčiny, a to i té odborné . Oběma dámám se ve škole líbilo, nadšené byly především z moderního vybavení odborné učebny gastronomie.
Škola před nedávnem zakoupila TERMOMIX – přístroj, který ohřívá, váží,míchá, hněte i šlehá, je to tzv. multifunkční přístroj vhodný k přípravě polévek, omáček, těst, kaší…... Škola tak umožňuje žákům oboru gastronomie a kuchař-číšník seznámit se s nejnovějšími kuchyňskými pomocníky již během studia.
Ve cvičné kuchyni mají žáci k dispozici také grilovací desku a konvektomat.
Pro zájemce – recept na Eintopf J
Pichelsteiner Eintopf
Zutaten für 4 Personen:
300g Rindfleisch (aus der Schulter oder für Gulasch)
300g Schweinenacken
2 Zwiebeln
Etwas Pflanzenöl
Gewürze: Salz, Pfeffer, Kümmel, Majoran, Paprikapulver
1 kg Wurzelgemüse, zum Beispiel: Karotten, Sellerie, Lauch, Petersilienwurzel, …
¾ kg Kartoffeln roh
Ca 1 l Brühe
Frische Petersilie
Zubereitung: Das Fleisch in 2 auf 2cm große Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen und in feine Würfel schneiden. Zusammen im Öl scharf anbraten. Das Gemüse in Scheiben oder Würfel schneiden.
Die Hälfte des Fleisches wieder herausnehmen. Das Gemüse, die Kartoffeln und das Fleisch lagenweise in den Topf einschichten. Jede Schicht extra würzen. Als oberste Lage Kartoffeln schichten. Die heiße Brühe seitlich angiessen, bei guter Hitze andünsten, bei mässiger Hitze fertig dünsten. Nicht rühren sondern schütteln. Garzeit ist etwas eine Stunde.