Soudom
Střední odborné učiliště Domažlice
Domovská stránka > O nás > Naše škola > Školní rok 2014/2015 > Listopad > Enviromentálně šetrná gastronomie
Newsletter
Vložte svoji emailovou adresu a už vám neuteče žádná zpráva ze školy. Tato služba je zdarma a odběr lze kdykoliv zrušit.

Newsletter
Můžete se kdykoliv odhlásit.

Enviromentálně šetrná gastronomie

…to je název projektu,jehož se účastní žáci studijního oboru gastronomie a učebního oboru kuchař číšník naší školy.

            V rámci projektu, který je spolufinancován z Programu EU přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko, proběhlo již několik seminářů na školách v Plzeňském kraji za přítomnosti významných osobností české kulinářské scény.

Šéfkuchař Obecního domu v Praze Honza Horký (mj. trenér juniorské reprezentace kuchařů) nás provedl akcí „ Chyť a sněz – prostě ryby“. Žáci se naučili, jak správně připravit raky nebo zpracovat candáta.

Patrik Bečvář, kuchař roku 2013/14,  společně s žáky SOU Domažlice připravil čtyřchodové menu s názvem Z farmy na stůl.Vařila se dýňová polévka, pastyňákové pyré a hovězí maso.

 

Žáci vyjeli také do zahraničí, a to do Bavorska. Součástí exkurze byla prohlídka hotelu Birkenhof, kde pro ně oběd připravil tým kuchařů pod vedením Huberta Obendorfera, nositele Michelinské hvězdy, prestižního mezinárodního kulinářského ocenění. Dále následovala prohlídka města Regensburg zaměřená na tamější gastronomii spojená s návštěvou farmářských trhů

Enviromentálně šetrná gastronomie…

IMG_1580
IMG_1558
IMG_1536
IMG_1513
IMG_1505
Naši partneři
Podporují naše projekty a aktivity
SAP
telefon +420 379 723 231 adresa skola@soudom.cz  bod SOU Domažlice
Prokopa Velikého 640
344 01