Enviromentálně šetrná gastronomie
Enviromentálně šetrná gastronomie je název projektu, jehož další část proběhla dne 12.1.2015 v odborné učebně gastronomie naší školy. Zde se uskutečnil další ze seminářů. Tentokrát garant projektu Tomáš Popp přivezl Kamila Ščerbu, šéfkuchaře restaurantu U Švejka v Nepomuku a zároveň předního odborníka na nízkoteplotní úpravu pokrmů, který předvedl několik úprav zmíněnou metodou.
Žáci I. ročníku gastronomie připravili pod vedením Tomáše a Kamila a za asistence učitele odborného výcviku SOU Domažlice Miroslava Mana následující menu: Hovězí tlačenka s domácí rozmarýnovou houskou
Karamelizovaná mrkvová polévka
Krkovice s česnekem „sous vide“ s tymiánovým bramborem, kaší a čerstvou zeleninou „sous vide“
Nugátové parfait s pistáciemi, mouse z bílé čokolády, ostružinovou omáčkou, espumou a křupavými lupínky.
Všechny pokrmy byly velmi chutné. Tento seminář byl pro žáky oboru kuchař-číšník a gastronomie velmi přínosný, neboť jim ukázal, kam směřuje současná moderní gastronomie.