Soudom
Střední odborné učiliště Domažlice
Domovská stránka > O nás > Naše škola > Školní rok 2014/2015 > Leden > Enviromentálně šetrná gastronomie
Newsletter
Vložte svoji emailovou adresu a už vám neuteče žádná zpráva ze školy. Tato služba je zdarma a odběr lze kdykoliv zrušit.

Newsletter
Můžete se kdykoliv odhlásit.

Enviromentálně šetrná gastronomie

Enviromentálně šetrná gastronomie je název projektu, jehož další část proběhla dne 12.1.2015  v odborné učebně gastronomie naší školy. Zde se uskutečnil další ze seminářů. Tentokrát garant projektu Tomáš Popp přivezl Kamila Ščerbu, šéfkuchaře restaurantu U Švejka v Nepomuku a zároveň předního odborníka na nízkoteplotní úpravu pokrmů, který předvedl několik úprav zmíněnou metodou.

            Žáci I. ročníku gastronomie připravili pod vedením Tomáše a Kamila a za asistence učitele odborného výcviku SOU Domažlice Miroslava Mana  následující menu:  Hovězí tlačenka s domácí rozmarýnovou houskou

            Karamelizovaná  mrkvová polévka

Krkovice s česnekem „sous vide“ s tymiánovým bramborem, kaší a čerstvou zeleninou „sous vide“

Nugátové parfait s pistáciemi, mouse z bílé čokolády, ostružinovou omáčkou, espumou a křupavými lupínky.

 

            Všechny pokrmy byly velmi chutné.  Tento seminář  byl  pro žáky oboru kuchař-číšník a gastronomie velmi  přínosný, neboť jim ukázal, kam  směřuje současná moderní gastronomie.

12-1-2015

IMG_2263
IMG_2261
IMG_2258
IMG_2257
IMG_2246
IMG_2244
IMG_2241
IMG_2237
IMG_2236
IMG_2234
IMG_2233
IMG_2230
IMG_2226
IMG_2223
IMG_2222
IMG_2220
IMG_2219
IMG_2216
IMG_2215
IMG_2213
IMG_2208
IMG_2207
IMG_2201
IMG_2200
Stránky: 1 2 3 
Naši partneři
Podporují naše projekty a aktivity
SAP
telefon +420 379 723 231 adresa skola@soudom.cz  bod SOU Domažlice
Prokopa Velikého 640
344 01