Kurz studené kuchyně SOU Domažlice
Již tradičně v době od 21.4. – 24.4. 2015 naše škola pořádala kurz studené kuchyně. Byli to čtyři dny praktických dovedností a tvořivosti pod vedením Mistra kuchaře p. Vladimíra Picky, který má v gastronomii dlouholeté zkušenosti ze zahraničí i v ČR. Studená kuchyně patří mezi nejmodernější a nejprestižnější obory kuchařského umění, je ideální pro vytváření zážitkové gastronomie. Dnešní gastronomický pracovník se neobejde bez znalostí přípravy nabídkových stolů, které jsou často součástí rautů, recepcí nebo jiných společenských akcí. Žáci si vyzkoušeli výrobky s prvky nejnovějších trendů typu Finger food, salsy, terinky, sushi, plněné zeleniny, sýrů. Při závěrečném hodnocení pan Vladimír Picka kladně hodnotil zájem žáků a zvyšující se úroveň vybavenosti odborné učebny. Teoretická příprava byla zakončená písemným testem, na praktickou část žáci připravili dekorované mísy a aranžmá rautového stolu pro zvané hosty našich absolventů. Všech 23 žáků oboru Gastronom a Kuchař-číšník obdrželo Osvědčení o absolvování kurzu, které je platné v celé EU a má charakter rekvalifikačního kurzu.