Konvenience

Konvenience

Charakteristika, rozdělení Význam konveniencí

Charakteristika, rozdělení

KONVENIENCE /CONVENIENC Charakteristika, rozdělení Anglické slovo "convenience" znamená pohodlí, výhodnost, snadnost. Jsou to potraviny s vyšším stupněm zpracování než základní potraviny. V naší gastronomii se již tyto tzv. pohotové potraviny používaly pod výrazem polotovary.

Rozdělení

- masné - chlazené a zmrazené (př. hovězí pečeně špikovaná, rybí prsty obalované)

- bezmasé - chlazené (těsto linecké, listové), zmrazené (švestkové knedlíky, bramborové)

- suché v prášku - těsta, omáčky, přílohy, polevy, kaše, minutky, moučníky

- nápoje v prášku - ovocné, izotonické, kávoviny, rozpustný čaj, instantní kakaový nápoj atd.

Význam konveniencí

Význam Mají vysokou kvalitu, široký sortiment, šetří čas a náklady, dokonalou hygienu přípravy. Nevzniká odpad a snižují se nároky na skladování. Podporují kreativitu kuchaře. Výhodou je snadná manipulace, rychlá příprava.

 

Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.