Enviromentálně šetrná gastronomie

Enviromentálně šetrná gastronomie je název projektu, jehož další část proběhla dne 12.1.2015  v odborné učebně gastronomie naší školy. Zde se uskutečnil další ze seminářů. Tentokrát garant projektu Tomáš Popp přivezl Kamila Ščerbu, šéfkuchaře restaurantu U Švejka v Nepomuku a zároveň předního odborníka na nízkoteplotní úpravu pokrmů, který předvedl několik úprav zmíněnou metodou.

            Žáci I. ročníku gastronomie připravili pod vedením Tomáše a Kamila a za asistence učitele odborného výcviku SOU Domažlice Miroslava Mana  následující menu:  Hovězí tlačenka s domácí rozmarýnovou houskou

            Karamelizovaná  mrkvová polévka

Krkovice s česnekem „sous vide“ s tymiánovým bramborem, kaší a čerstvou zeleninou „sous vide“

Nugátové parfait s pistáciemi, mouse z bílé čokolády, ostružinovou omáčkou, espumou a křupavými lupínky.

 

            Všechny pokrmy byly velmi chutné.  Tento seminář  byl  pro žáky oboru kuchař-číšník a gastronomie velmi  přínosný, neboť jim ukázal, kam  směřuje současná moderní gastronomie.

12-1-2015

IMG_2263
IMG_2261
IMG_2258
IMG_2257
IMG_2246
IMG_2244
IMG_2241
IMG_2237
IMG_2236
IMG_2234
IMG_2233
IMG_2230
IMG_2226
IMG_2223
IMG_2222
IMG_2220
IMG_2219
IMG_2216
IMG_2215
IMG_2213
IMG_2208
IMG_2207
IMG_2201
IMG_2200
Stránky: 1 2 3 
Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.